Gastvrij Geesteren

Ondernemers Geesteren × Spacecowboys

De ondernemers van Geesteren willen zich samen profileren met de aanwezige kwaliteiten. In de krachtterm OER (= Oorspronkelijk, Eerlijk, Regionaal) vatten ze de intenties samen waarmee ze de plaatselijke economie een boost willen geven. Er zijn opmerkelijk veel ondernemers die verbonden zijn met agro en food. Denk aan de zuivelboerderij, de wijnhoeve, de hertenboerderij, de melktap, boerengolf, de boemenbinderij en de zorgboerderij. De combinatie met de nodige campings, B&B’s en vakantieappartementen maakt duidelijk dat ‘gastronomie’ en ‘gastvrijheid’ hier verbindende thema’s zijn.

Het idee is om met een creatieve ingreep in de buitenruimte te verwijzen naar deze actieve en dynamische bedrijvigheid van de dorpskern Geesteren. Het liefst ziet men een aansprekend object of een spraakmakende ingreep op een strategisch uitgekiende plek, die als informatie- en vertrekpunt voor fiets- en wandelroutes gaat fungeren.

VRAAG

Er is behoefte aan een ruimtelijke 'verrassing' die aanzet tot ontmoeting, trots en verbondenheid en waarmee Geesteren van zich doet spreken.

KUNSTENAARS

Er is contact gezocht met Albert Dedden en Paul Keizer, samenwerkend onder de naam Spacecowboys. Zodra in samenspraak met de ondernemers en vertegenwoordigers van de gemeente een geschikte locatie is bepaald, start het ontwerpproces.

ANTWOORD

De kunstenaars hebben inmiddels een idee voorgelegd. Ze bedachten een object voor de buitenruimte dat uitnodigt tot ontmoeting en verblijf. De ondernemers zien hun wens hierin vertaald en zijn nu in overleg met dorpsraad en gemeente over de uitvoeringskansen.